Vi har flyttat till ny adress:
Vattenkraftsvägen 11B
135 70 Stockholm
Start - däck och fälgar
Följ oss på facebook

Fyrhjulsinställning

Tycker du att dina däck slits onormalt fort eller att de slits ojämt? Det beror troligtvis på att dina hjulvinklar måste justeras. Vi rekommenderar att du regelbundet kontrollerar hjulvinklarna, till exempel varje gång du byter till nya däck för att slippa att dina nya däck slits ner för fort. Vid varje hjul sitter justerskruvar som finjusterar hjulets vinkel i två olika led, dels vinkeln däcken har mot rullriktningen, så kallad toe-in/toe-out, samt vinkeln hjulet har i vertikalled, cambervinkel, positv camber/negativ camber. Tänk att du har ett leksakshjul med tummen och pekfingret i navet och rullar det längs bordsskivan. Om du håller däcket perfekt i rullriktningen och helt vertikalt rullar det obehindrat framåt utan motstånd, men om du vrider lite på däcket och låter det släpa (som ett suddgummi) märker du genast att motståndet ökar och därmed slitaget.

Hjulvinklarna kan ändras när du till exempel upprepat antal gånger kör mot trottoarkanter och dylikt, eller om du har varit på verkstad och bytt en kulled/styrled eller liknande. Hjulvinklarna kan också ändras när du till exempel satt på en coiloversats, det vill säga ställbara dämpare. Inte nog med att dina nya dyra däck slits snabbare, din bil kommer dessutom att dra mer bränsle då rullmotståndet ökar. Kontrollera hjulvinklarna regelbundet!

Arbete och pris, 1.795 kr/bil

Med vår toppmoderna utrustning mäter en laser av hjulvinklarna. Datat läses in i en dator och därefter kalibreras datat mot tillverkarnas rekommenderade hjulvinklar för toe-in/toe-out respektive cambervinklar på var och en av dina fyra hjul. Du får ett protokoll på bilens hjulvinklar före justering samt de korrekta justerade hjulvinklarna. Arbetet bokar du in enklast genom att skicka in intresseförfrågan nedan, så ringer vi dig inom kort och kommer överens med dig om en tid som passar. Självklart kan du även ringa eller besöka oss. Arbetet bokas in normalt antingen förmiddagstid/eftermiddagstid och självklart får du lånebil kostnadsfritt under tiden om du behöver det.

Jag vill veta mer om fyrhjulsinställning.
Vänligen kontakta mig för en offert.

Namn/Företagsnamn/Kontaktperson*


Mobilnummer:*


E-post:*


Regnr:*


* = obligatorisk uppgift