Prova gärna vår nya site!
https://next.infosite.se/

Start - däck och fälgar
Följ oss på facebook

Motoroptimering – effektökning och minskad bränsleförbrukning

Motoroptimering är bäst lämpat för moderna turbomotorer och ger normalt 15–30 procents effekt- och vridmomentsökning. Oftast får man bäst procentuell effektökning på de minsta motoralternativen som är de som har ”strypts” mest från tillverkaren. Med en optimering så utökas motorns effekt och vridmoment (Nm). Det ökade vridmomentet gör att kraften kommer tidigare i de lägre varvatalsregistret och gör att du direkt upplever motorn mer kraftfull vilket i sin tur direkt påverkar din körstil och minskar påfrestningen på motorn. Mätningar på identiska körcykler före och efter ECU-optimering med visar på en genomsnittlig minskning av bränseförbrukningen på cirka 10 procent efter genomförd motoroptimering. Sammanfattningsvis kan man säga att ECU-optimering är både en lönsam och rolig affär. Bättre prestanda och lägre förbrukning!

Vad är Motoroptimering?

En motoroptimering utgår ifrån att förfina motorns styrsystem via din ECU (electric control unit). Biltillverkarna bygger oftast alla motorer i samma storlek för att få ner kostnaderna på massproduktionen och de olika motoralternativen ”stryps” från fabrik via tillverkarens mjukvara. Vid en motoroptimering låser man i princip upp bilens potential för att uppnå en högre effektkurva. I princip gör motoroptimering samma sak som tillverkaren gör men till en betydligt lägre kostnad. Optimeringen förändrar bilens originalinställningar till skillnad mot en så kallad extern effektbox/chip som bara ”lurar” ECU:n genom att tolka om signalerna från sensorerna. Alla mjukvara är utvecklade i bromsbänk (rullande landsväg) och välbeprövade efter många års forskning. Ingenting kan ta skada på din bil då optimeringen är exakt anpassad för din bil och dina köregenskaper.

Vad händer med nybilsgarantin vid optimering?

I princip gäller att all förändring av din bil som inte är ”original” eller utförs av auktoriserad verkstad kan förverka nybilsgarantin. All trimning sker på eget ansvar. Självklart utför vi allt arbete fackmannamässigt och tillämpar välbeprövad och fungarande teknik. Om ett fel mot förmodan skulle uppstå pga en mjukvara och att din auktoriserade bilverkstad på något sätt skulle uppmärksamma att bilen har varit optimerad, så kan det tyvärr vara så att garantin inte fortsätter att gälla.

Jag vill veta mer om motoroptimering.
Vänligen kontakta mig för en offert.

Namn/Företagsnamn/Kontaktperson*


Mobilnummer:*


E-post:*


Regnr:*


* = obligatorisk uppgift