08-647 00 66 info@infosite.se

Däck guide

Däck

Är du ute efter nya däck till din bil? Det finns mycket att tänka på när man ska byta däck på sin bil. Säkerhet, kvalitet, pris och köregenskaper är nog de viktigaste sakerna man bör beakta. Hos oss på Infosite är du i trygga händer. Vi har lång erfarenhet i branschen och våra duktiga medarbetare har ett gediget intresse för däck och motorer.

Handla säkra däck online!

När man talar om säkra däck är det ofta greppet på vått underlag man menar. Alla däck i EU är märkta så att man lätt kan avgöra däckets våtgrepp. Hör gärna med oss på Infosite, vi hjälper dig att ta fram ett däck som passar dina behov. Om du redan vet vilket däck du vill ha kan du köpa däck online via vår hemsida.

Bra däck till bra pris

När det gäller bildäck ska man aldrig kompromissa med säkerheten. Vilka faktorer är det då som avgör hur mycket ett däck kostar? Priset på däck beror främst på vilket däckmärke det är (dyr marknadsföring ger dyrare däck), extra tystgående däck, lång livslängd mm. Man brukar prata om däck i tre olika prissegment: standarddäck, mellanprisdäck och premiumdäck.

Hos Infosite kan du hitta däck i alla olika segment.

När behöver man byta däck?

Ett däck slits olika snabbt beroende på körstil, däcktyp, lufttryck, vägbanans kvalitet, hastigheten och väderförhållanden. När man köper däck står det ofta ungefär hur många körmil däcket har. Men eftersom faktorerna ovan påverkar ganska mycket bör man alltid kontrollera däckets slitning kontinuerligt. Mönsterdjupet på ett vinterdäck får ex. inte slitas under 3 mm, då är det olagligt att köra. Samma sak gäller sommardäck som slits under 1,6 mm. Du kan enkelt mäta mönsterdjupet med en femkrona. Tryck in myntet i en fåra där däcket är som mest slitet. Om du ser hela siffran fem är det dags att byta däck. Avståndet mellan myntets kant och där siffran startar är ca. 3 mm. Tänk på att ett slitet däck har sämre grepp!

Mellan den 1 december och den 31 mars är det lag på vinterdäck. Beställ tid för däckskifte/däckbyte i god tid innan sista datumet. När du ska byta mellan sommardäck respektive vinterdäck behöver du förvara dina däck på en säker plats. Vi erbjuder även däckförvaring i Stockholm.

Hos Infosite hjälper vi dig med allt som har med däck och fälg att göra. Vi saluför alla större däckmärken på marknaden och hos oss kan du vara säker på att du får bästa pris på däck. Kontakta oss på 08-647 00 66 eller besök oss i Tyresö, utanför Stockholm.