Prova gärna vår nya site!
https://next.infosite.se/

Start - däck och fälgar
Följ oss på facebook

Välj rätt vinterdäck

När du behöver byta till vinterdäck kan det vara bra att i god tid se över skicket på dina vinterdäck. Om mönsterdjupet är mindre än 3 mm är det dags att köpa nya vinterdäck. Tänk på att slitna däck ger sämre grepp på halt väglag! Hur ska man då tänka när man vill köpa nya vinterdäck? Vilka faktorer är det som avgör vilket däck som passar bäst för dig och din bil?

Nedanstående tabell kan vara till hjälp vid val av rätt däcktyp för dina förhållanden:

  Dubbdäck Dubbfria N Dubbfria E
Våt is 5 4 2
Rå is 5 5 3
Hård snö 4 4 3
Lös snö 4 5 3
Våt asfalt 3 2 5
Torr asfalt 4 3 5
Stabilitet 3 2 5
Komfort 4 5 4
Ljudnivå 3 5 5

OBS: högre siffra = bättre egenskaper

Dubbdäck eller odubbade vinterdäck?

De flesta bilister har ställt sig frågan. Vilket vinterdäck ska jag köpa - ett dubbdäck eller ett odubbat däck? Oavsett vilket vinterdäck du väljer så är ett säkert. Inga däck kan köras året om.

Dubbdäck bör du välja om:

Ett odubbat så kallat friktionsdäck för nordiska förhållanden ska du välja om:

Ett dubbfritt däck som är anpassat för ett mellaneuropeiskt klimat, ofta kallat "Kallasfaltsdäck", bör du välja om du ska:

Byta till vinterdäck - däckskifte

Två gånger per år måste man som bilist byta däck. Det är lag på vinterdäck mellan den 1 dec - 31 mar men du får använda dem mellan den 1 okt - 15 apr och det skulle behövas. För att få hjälp med däckskifte i Stockholm kontaktar du bara oss på: 08-647 00 66 så bokar vi in en tid till dig. Vi utför bland annat även däckbalansering, reparationer och däckmontering.

Köpa vinterdäck online

På vår hemsida kan du i lugn och ro söka bland alla våra olika modeller på vinterdäck. Bestäm dig först om du vill ha dubbdäck eller dubbfria däck. Sedan ställer du in mått och profil i sökrutorna och klickar på "sök". Vi på Infosite erbjuder vinterdäck från över 100 olika leverantörer. Oavsett vilken budget du har så finns det stor chans att du hittar de mest säkra och prisvärda vinterdäcken online på vår hemsida. Du kan få dina vinterdäck levererade eller så hämtar du dem i vår verkstad/butik i Vårby, utanför Stockholm.

Hos Infosite hjälper vi dig med allt som har med däck och fälg att göra. Vi saluför alla större däckmärken på marknaden och hos oss kan du vara säker på att du får bästa pris på däck. Kontakta oss på 08-647 00 66 eller besök oss i Vårby, utanför Stockholm.

Vinterdäck online