08-647 00 66 info@infosite.se

När behöver man byta däck?

2024-06-05 16:53

Ett däck slits olika snabbt beroende på körstil, däcktyp, lufttryck, vägbanans kvalitet, hastigheten och väderförhållanden. När man köper däck står det ofta ungefär hur många körmil däcket har. Men eftersom faktorerna ovan påverkar ganska mycket bör man alltid kontrollera däckets slitning kontinuerligt. Mönsterdjupet på ett vinterdäck får ex. inte slitas under 3 mm, då är det olagligt att köra. Samma sak gäller sommardäck som slits under 1,6 mm. Du kan enkelt mäta mönsterdjupet med en femkrona. Tryck in myntet i en fåra där däcket är som mest slitet. Om du ser hela siffran fem är det dags att byta däck. Avståndet mellan myntets kant och där siffran startar är ca. 3 mm. Tänk på att ett slitet däck har sämre grepp!

Mellan den 1 december och den 31 mars är det lag på vinterdäck. Beställ tid för däckskifte/däckbyte i god tid innan sista datumet. När du ska byta mellan sommardäck respektive vinterdäck behöver du förvara dina däck på en säker plats. Vi erbjuder även däckförvaring i Stockholm.

Hos Infosite hjälper vi dig med allt som har med däck och fälg att göra. Vi saluför alla större däckmärken på marknaden och hos oss kan du vara säker på att du får bästa pris på däck. Kontakta oss på 08-647 00 66 eller besök oss i Tyresö, utanför Stockholm.

Nyhetsbrev

Få erbjudanden och nyheter direkt till din digitala inkorg!

Psst. Du kan alltid avprenumerera!

Nyhetsbrev

Få erbjudanden och nyheter direkt till din digitala inkorg!

Psst. Du kan alltid avprenumerera!

Följ oss

Snabba leveranser
Leverans inom 1-4 dagar
Marknadens bästa priser
Utan kompromiss på något annat
Förstklassig service
Snabb respons och hög expertis
Säkra betalningar
Betala smidigt med Klarna